Amsterdam-aholic

Ik geef toe: ik heb een verslaving. Ik ben een Amsterdam-aholic. Als ik een week geen koffie heb gedronken in Amsterdam, word ik ongelukkig. Dit komt gelukkig vrijwel nooit voor, alleen tijdens mijn vakanties en dan mis ik Amsterdam niet.

Amper 2 weken na mijn bevalling, net terug uit het ziekenhuis, zat ik alweer met mijn beste vriendinnetje aan de Chardonnay in de summergarden van het Krasnapolsky, een heerlijke plek overigens.

In elke buurt of straat ken ik wel een leuke bar, terras, restaurant of winkel. Amsterdam verveelt nooit, steeds ontdek ik weer iets nieuws of is er een nieuw restaurant geopend waar ik het liefst dezelfde dag nog naartoe wil. Ik word blij van de nieuwe North Sea Jazz Club in Westerpark, the Harbour Club en Steiger1 beiden in Oost. En alle verstopte parels binnen en buiten het centrum. Ik ben veel op reis geweest, New York is ook leuk, maar het kleine en kneuterige van onze hoofdstad maakt dat ik me thuisvoel. De charme van Amsterdam is onweerstaanbaar en verslavend.

Toen ik zwanger was, maakten veel mensen mij bang. Hou er rekening mee dat je leven voor min. 60% gaat veranderen. Straks ga je niet meer even naar de stad. Of uit eten. Of naar het terras. Ik zie het bij vrienden die vroeger veel in Amsterdam kwamen en nu eigenlijk nooit meer. Hebben daar ook geen behoefte meer aan.

Ik ben erachter gekomen dat de grote verandering bij mij reuze meevalt. Het hangt van een paar factoren af: hoe makkelijk is je kind, hoe makkelijk ben je zelf en hoe verdeel je de zorg met je man. Ook scheelt het of je 1, 2 of 3 kinderen hebt. Ik kom daar goed vanaf.

Sterker nog, mijn leven met kind is een grote verrijking, geen beperking. Want met of zonder Felicia: ik ga net zo makkelijk met Frank of vriendinnen naar de stad, strand of park. Felicia vindt het ook prima, begint al te lachen als ik Amsterdam zeg. Wonen in Abcoude is heerlijk, maar ik vind het zo fijn dat als ik het dorp uit ga met fiets, trein, bus of auto, ik meteen het bordje met Amsterdam zie staan en dat ik binnen 10 minuten in ‘mijn’ stad kan zijn. Het is vandaag weer zondag-Amsterdam dag. Als Felicia wakker is, stappen we in de auto en gezellig met vrienden naar de Parade! Mijn 4e keer Amsterdam deze week, yeah!