De overgang

Zo voelt het een beetje, alsof ik in ‘de overgang’ zit. Een tussenfase, afscheid nemen en met iets nieuws beginnen. Een eindgesprek in het ziekenhuis op de dag dat ik mijn laatste column voor Flair schreef. Afscheid nemen van onze tweede kinderwens, voor nu of altijd? Loslaten en vooruitkijken. Ondertussen ook afscheid nemen van mijn thuiswerk-situatie en mijn lieve opdrachtgeefster Kenny en starten met een heuse kantoorbaan. De nieuwe baan die ik kreeg net nadat mijn laatste terugplaatsing mislukte. Het succesmomentje waar ik echt behoefte aan had. Al is dit nooit een vervanging voor mijn kinderwens, ik merkte dat ik weerstand opbouwde om weer een nieuwe terugplaatsing te ondergaan. Het kostte me zoveel energie.

Inmiddels is de stof neergedwarreld en begint alles op zijn plek te vallen. Ik ben al lekker up-and-running met mijn nieuwe job. Het is fijn om nieuwe perspectieven te hebben en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen succes. Ik vind mijn nieuwe baan gelukkig echt heel erg leuk, en wat mooi dat ik juist op dat spannende moment deze kans kreeg. Het voelt alsof ik weer terug ben in de maatschappij, alsof ik weer meetel. Ik heb enorm genoten van de vrijheid als ondernemer, maar was echt toe aan vastigheid en routine. Ook fijn om weer collega’s te hebben, samen te werken en ideeën te bedenken. Voor Frank en Felicia is het wennen dat ik zoveel weg ben, ze missen mij en ik mis mijn F’jes en dat is ook goed. Ik ben blij dat ik weer een nieuw doel heb.

Soms blijft er wat te wensen over in het leven. Een kinderwens is iets groots, dat je niet kan relativeren. Echter, onze grootste wens is bijna drie jaar geleden vervuld, onze droom is al werkelijkheid geworden. Daar kan niets bovenop, elke dag een cadeautje. ♥ 

Mijn laatste column staat deze week in Flair, mis ‘m niet! Met een leuke kortingsactie speciaal voor de Flair lezeressen als afscheidscadeautje.

IMG_2766