Eén uit de vijf miljoen

Vandaag lees ik een artikel in de Spits. De 5 miljoenste IVF baby is geboren. De eerste was in 1978 Louise Brown, die nu 34 is.

Onze Felicia Sophie Louise is dus één van de vijf miljoen. Toeval dat haar 3de naam Louise is, dat realiseerden we ons niet toen we haar naam hadden bedacht. De naam Felicia waren we over eens, 2e naam kwamen we niet uit. Omdat ik soms niet goed kan kiezen, heeft ze een 2e en 3e naam gekregen.

5 miljoen is substantieel veel. Zeg, 1/3 van de Nederlandse bevolking.

Ik ben dankbaar dat ik in een land woon waar 3 IVF behandelingen worden vergoed. Net heeft het kabinet besloten om daarmee door te gaan in plaats van te bezuinigen naar 1 behandeling. Ik ben een voorbeeld van iemand die alle 3 de pogingen nodig had. Zonder die 3e poging had ik mijn 1-uit-de-5 miljoen niet gehad.