Eerste vliegvakantie met Felicia!

Het reizen zit ons in het bloed. De afgelopen 8 jaar hebben Frank en ik ruim 30 reizen gemaakt. Geweldige momenten met stuk voor stuk mooie herinneringen. Op ons toilet hangen 3 magneetborden vol met magneten van overal waar we zijn geweest. Dit is het enige dat ik echt verzamel, en onze gasten vinden het erg leuk om naar ons toilet te gaan. Je raakt haast niet uitgekeken. Tijdens mijn zwangerschap ben ik op reis geweest naar New York, Parijs, Girona en Thailand. Ook weer hoogtepunten met Frank of vriendinnen.

Sinds Felicia er is, merk ik dat er iets is veranderd. De drang om te reizen is op de achtergrond. Van de bezochte B-landen en plaatsen (Bali, Beijing, Brazilië, Buenos Aires en Borneo) houden we het nu vooral bij de B van België. Want België is lekker dichtbij en heeft genoeg te bieden. Maar toch voelde ik een kleine kriebel om op vakantie te gaan. Een vriendin van ons uit Abcoude had een vakantie naar Mallorca geboekt en toen dacht ik: hee, waarom gaan wij eigenlijk niet op vakantie? Ik was zo druk met mijn boek, dat ik er serieus niet eens aan had gedacht om op reis of vakantie te gaan. Dus ik boekte in diezelfde week een ticket Mallorca en op internet vond ik een mooi hotelletje in een gezellig en rustig havenplaatsje. Mijn beste vriendinnetje Marjolein had ook zin in een weekje vakantie en ging gezellig mee. Vakantie vieren met een baby is iets anders dan we gewend zijn, maar wat was het fijn! Als je je kindje zo ziet genieten van zwembad & zee, dan lijkt de rest van de wereld niet meer zo belangrijk.

Wat is dat heerlijk, dat je tijdens vakantie aan niets anders behoefte hebt, dan een genietend kind te zien. Haar lachuren overstegen het aantal zonuren, ze was zo schattig. Ook vond ik het speciaal om onze vakantie te delen met Marjolein. Zij heeft alles van zo dichtbij meegemaakt, we hebben veel verdriet en geluk met elkaar gedeeld en zij hoort er ook een beetje bij. Er gaat geen dag in mijn leven voorbij zonder Marjolein. Ook was het supergezellig met vriendin Lie met haar moeder en kids. Felicia was zo vrolijk toen ze Teddie en Kick zomaar op het strand tegenkwam, ze bleef maar lachen.

Wat we verder hebben ontdekt, is dat je prima kan reizen met baby en handbagage. Ik gruwel van eindeloze wachtrijen op vliegvelden in het hoogseizoen en megagrote samsonites die niet te tillen zijn. Als je vaak reist, leer je steeds minder mee te nemen. Eén stuk handbagage per persoon gaat prima! Die kleertjes van haar nemen weinig ruimte in en pampers, babyvoeding en zonnebrand crème is gewoon verkrijgbaar in Spanje. Ik had genoeg leuke jurkjes en rompertjes mee voor Felicia, eenmaal aangekomen in Mallorca ontdekte ik dat ik voor mezelf geen enkel jurkje of rokje had meegenomen. Mijn eerste jurkloze vakantie met alleen slippers als schoenen is een feit. Ik heb geen seconde een jurk of schoenen met hakjes gemist!