Lieve Anne…

Deze prachtige email van lezeres Denise verdient een ereplaats op mijn website, omdat Denise precies verwoordt wat ik met mijn boek wilde bereiken. Het geeft mij een ontzettend dankbaar gevoel dat ik andere vrouwen kan helpen en steun kan geven in hun reis naar hun kinderwens. Denise ontvangt een gelukspoppetje van mij per post. Zij kan ook een beetje extra geluk gebruiken. Denise, bedankt voor je reactie op mijn boek ‘Paaseitjes zoeken in het AMC’ en ik ontmoet je graag op 23 maart op de Freya dag.

Lieve Anne,

 Waarschijnlijk heb je al vele lieve reacties op je boek ontvangen en nu ook van mij!
Sinds twee jaar hebben mijn vriend en ik een kinderwens en sinds een jaar zitten wij dus in het medische traject van onderzoeken en inmiddels al 4 iui pogingen. Helaas is er tot heden geen reden gevonden voor onze verminderde vruchtbaarheid.
In augustus 2012 zat ik er behoorlijk doorheen, alle onderzoeken waren prima en we moesten nog 5 maanden wachten tot we weer een stapje verder konden gaan. In die periode zei ik tegen een lieve vriendin en collega dat ik zo’n behoefte voelde om een verhaal te lezen van iemand die ook in dit traject zit. Iedereen (welgeteld 14 meiden uit onze kennissenking) om mij heen werd zwanger binnen 1 tot 4 maanden en bij ons wilde het maar niet lukken. Ik had een boost nodig, iemand die mijn gevoelens snapt, maar had tot die tijd nog geen boek gevonden wat enigszins sprankelend over dit onderwerp kon schrijven.
Nog geen week later, lag de Flair op mijn bureau op school met jouw verhaal!!! Dit was wat ik zocht!!! Ik vroeg dit boek voor mijn verjaardag twee weekjes later en heb het in twee keer uitgelezen. De vriendin die het boek aan mij gaf, biechtte nog even op, dat zij het niet kon laten om het van tevoren nog even te lezen, hahaha! Zij tipte mij om even te wachten met deel 3, maar toen ik deel 1+2 had gelezen, voelde ik toch een heel sterke drang om het happy end tegemoet te zien! Want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor! En ja hoor, de tranen stroomden over mijn wangen, toen jij het verlossende telefoontje kreeg op het strand! Wat een kippenvel moment!
Jouw verhaal voelt enorm vertrouwd! Ik heb net als jij het geluk een fantastische vriend te hebben, die van het leven geniet en mij steeds weer op de moeilijke momenten in de maand laat inzien hoeveel geluk we hebben dat we elkaar hebben gevonden! Hoe ons verhaal ook mag aflopen, we gaan voor elkaar en vechten saampjes voor een klein wondertje! Vanaf de eerste bladzijde spat je verhaal er vanaf en de liefde die jullie voor elkaar voelen is zo mooi en gelukkig ook zo herkenbaar! Bij elke volgende bladzijde dacht ik, dit is mijn verhaal! Dit is het! Maar wat een traject heb je moeten doorstaan! Ik dacht steeds als we eenmaal met de (iui)behandelingen kunnen beginnen is het eind in zicht, maar tijdens het lezen van jouw verhaal besefte ik mij dat ik misschien nog geen eens op de helft ben van ons traject. Dat was best een heftige gewaarwording voor mij. Maar door je enorm positieve kijk op het leven heb je mij ontzettend geïnspireerd en daarvoor ben ik je enorm dankbaar! Ook jullie reisjes na een mislukte poging hebben mij aan het denken gezet. Dus ik heb meteen een ‘nice things to do’ lijstje gemaakt en die wordt steeds aangevuld met leuke dingetjes, want er is genoeg leuks te verzinnen waar een mens blij van wordt, hahaha….
Na het lezen van je boek heb ik een soort shocktherapie ondergaan. Het besef dat de ons te wachtenden iui behandelingen geen tovermiddel zijn voor onze wens, maar in ieder geval een begin zijn in de goede richting! Ik heb leren loslaten om in periodes of maanden te denken, maar beschouw elke behandeling als een kans en een mogelijkheid om onze grootste wens in vervulling te laten gaan. Vol hoop en goede moed gaan we dan ook onze behandelingen tegemoet! Door jouw verhaal voel ik me gesterkt en enorm begrepen. Hoe lang onze weg ook mag zijn, wij proberen optimistisch te blijven en te genieten van het leven en van elkaar!
Lieve Anne, enorm bedankt dat je je verhaal wilde delen met zo veel liefde en puurheid! Ik vind je ongelooflijk stoer, omdat jij je zo open en kwetsbaar durfde op te stellen! Bedankt voor je steun die je me schonk tijdens het lezen van je  verhaal!
Ik wens je heel veel liefs en hoop van harte dat jou en Frank nog een tweede keer het wonder van een nieuw leventje overkomt!
Een warme knuffel van Denise