Ontmoeting met 1e lezeres

Deze week gaat mijn column in Flair over mijn eerste lezeres: Lisette uit Zeeland. Zij had via Moeders voor Moeders over Paaseitjes zoeken in het AMC gehoord en stuurde me 15 juni 2012 een email of ze mijn boek voor haar vakantie al kon krijgen. Daarna zou ze starten met IVF. De eerste drukproef waren 2 boeken en kreeg ik op de 1e verjaardag van Felicia, op 21 juni 2012. De volgende dag ging direct 1 boek naar Zeeland. Voor mij een spannend moment om mijn verhaal met een onbekende te delen. Hoe zou ze mijn boek ervaren? De onzekerheid van een beginnend schrijfster. Gelukkig kreeg ik snel deze mail van Lisette:

“Hoi Anne
Ik heb je boek verslonden. Bij iedere poging die je beschrijft, hoopte ik (tegen beter weten in) dat het deze keer gelukt was. Ik was steeds met de datum in je dagboek aan het rekenen: nee nu kan het niet gelukt zijn , dit is niet 9 maanden vóór 21 juni!!
Toen ik bij het hoofdstuk “zwanger” was aangekomen (om half 2 ‘s nachts!) Kon ik het boek pas wegleggen. Ik wilde je bijna mailen met felicitaties, haha!!”

Sindsdien hebben we wekelijks, soms dagelijks contact via priveberichten op facebook en gister hebben we elkaar voor het eerst ontmoet, met haar lucky baby Luc. Het was net alsof we al jaren vriendinnen zijn, gezellig bijkletsen en koffiedrinken. Dankzij mijn boek heb ik veel mensen on- en offline leren kennen, maar Lisette is speciaal voor mij.

We zagen elkaar op een bijzondere plek voor mij: bij Villa Augustus in Dordrecht. De plek waar Frank en ik naartoe gingen op de dag van de 7 weken echo en gek werden we van de zenuwen. Die dag zagen we voor het eerst het hartje kloppen van onze Felicia.

foto lisette