Reactie van Malu op mijn boek

Lieve Anne,

Je boek heb ik gelezen met een lach en een traan.  Voordat ik aan je boek begon, had ik al redelijk wat reacties van meiden gehoord. Toch kon ik heel blanco beginnen met lezen.

De manier waarop je schrijft en situaties beschrijft vind ik  mooi, helder en herkenbaar. Het heeft er voor gezorgd dat ik gelijk in het verhaal zat en het gevoel kreeg echt aan jullie hand mee te lopen in het proces.

De tranen kwamen vooral bij de momenten van herkenning. Wat is zo’n proces zwaar en wat een impact heeft het. Ontzettend dapper te lezen dat jullie rust durfden in te plannen om weer tot elkaar/jezelf te komen. Nooit een moment gedacht dat dit jullie geluk in de weg zou staan, de liefde die jullie voor elkaar voelen spat echt van de bladzijdes af. Desondanks is het goed de nodige aandacht aan elkaar te schenken.

Jullie liefdesverhaal is prachtig, lijkt wel een echt sprookje. Ik genoot van de passages over jullie. Wat een mooi en geweldig stel zijn jullie en wat zit er veel liefde in jullie.

Via twitter hoorde ik dat het contact met een zus verbroken is, ook na aanleiding van een stuk in het boek. Ik kan oprecht niet bedenken over welk stuk zij gevallen moet zijn. Je bent zo respectvol naar iedereen, je schrijft vol liefde over iedereen dat ik niet snap waar het mis gegaan is. Het is vreselijk zonde, want ze mist een geweldig mooi persoon in haar leven nu.

Het moment dat je het verlossende telefoontje kreeg, vergeet ik nooit meer. Wat moet dat een geweldig moment geweest zijn. Kippenvel en tranen heeft het mij bezorgd, het is jullie zo gegund! Jullie mooie meid is er nu al even, haar broertje of zusje is onderweg. Dit geluk is zo ontzettend verdiend!

Diep respect heb ik voor jou/jullie gekregen. Wij hebben inderdaad ook zo’n traject doorlopen, maar ons traject verliep sneller. Dat maakt het niet minder heftig, maar ik kan mij nu alleen proberen voor te stellen hoe het is als een poging mislukt. Je beschrijft ook die verdrietige moment open en oprecht, waardoor ik mij er een voorstelling van kan maken. Maar voelen wat jullie gevoeld hebben, kan ik niet. Dat maakt het lezen van het boek niet minder interessant. Het is zeker een boek dat ik anderen zou aanraden te lezen. Het bevat; vriendschappen, liefde, tranen, lachen, geluk, verdriet, dus eigenlijk alles wat ieder mens heeft in zijn leven, ongeacht de situatie waar hij/zij zich in bevindt.

Lieve Anne, bedankt dat ik je boek mocht lezen en zo jullie verhaal/leven mocht volgen. Dankbaar dat ik je heb leren “kennen”. Je bent een geweldig mens en een ontzettende lieve steun voor ons!

Knuffel Malu