anne-tel-omslag

Paaseitjes zoeken in het AMC

4.89 out of 5 based on 28 customer ratings
(28 customer reviews)

€ 16,95

Bestel hier het roze cadeaudoosje, betaal veilig met IDEAL en ontvang het boek binnen 3 dagen in de brievenbus.
 • winkelprijs  € 16,95
 • A5 paperback, 235 pagina’s
 • ISBN no.  9789090268996

Product Description

Stel, je bent een vrouw van dertig. Je woont in Amsterdam, je hebt geweldige vrienden, een prima baan, een nog leukere liefde met wie je samen oud wilt worden en je geniet van het leven. Het geluk lacht je toe, de wereld ligt aan je voeten en alles gaat vanzelf. Je stopt met de pil, want jij en je man willen dolgraag een baby. Dan lopen de dingen anders dan dat je dacht. 90% wordt zwanger in het eerste jaar, jij niet.

Je gaat naar de huisarts en naar het ziekenhuis. Je komt in een traject waar je niet in wilde komen. Er is geen weg meer terug. De ene tegenslag na de andere, je verliest de controle over je leven. Dingen gebeuren waar je geen invloed op hebt. Je vecht totdat je erbij neervalt. En hoe dan verder? Want, wat als het echt niet lukt? Kan je gelukkig worden? Dan gebeurt er van alles tegelijk, een rare samenloop van omstandigheden waardoor je leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Over de schrijfster

Anne Tel (1975) hield haar dagboek bij over haar vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze durft te schrijven over de grootste onzekerheden in haar leven en ze geeft daarbij haar meest kwetsbare kant bloot.

28 reviews for Paaseitjes zoeken in het AMC

 1. irene.compier@gmail.com
  5 out of 5

  :

  Lieve Anne en Frank,
  In een ruk heb ik jullie boek, jullie verhaal, uitgelezen.Met kippenvel, soms met tranen in mijn ogen maar vaak ook met een glimlach. Een loodzwaar traject, helaas spreek ik ook uit ervaring (met zéér goede afloop) op een luchtige manier beschreven. Geweldig hoe jullie na iedere teleurstelling weer op zoek gingen naar de leuke dingen in het leven, naar de leuke dingen mét elkaar. En die ook vonden!! De steun die jullie kregen van alle vrienden en familie, hartverwarmend! Maar ook tevens de boodschap dat open zijn, je verhaal duidelijk maken, kan helpen dit traject te doorstaan.
  Een aanrader voor stellen die nog in dit traject gaan stappen, want het gaat je leven beheersen. Meer dan je zou willen! De liefde, jullie liefde, spat het boek uit!!
  Een prachtig verhaal, heerlijk geschreven en wat een ongelooflijk HAPPY END!!
  Op naar ‘ deel ‘ twee. Al mag dat happy end best iets eerder komen 😉

 2. Patricia@pvexpert.nl
  4 out of 5

  :

  Er zijn van die boeken waarin je begint en niet kunt stoppen. Dit boek is er een van. Je leest over de liefde tussen man en vrouw. De vanzelfsprekendheid om zwanger te willen worden en dan de teleurstellingen keer op keer. Je gaat met ze meeleven met een lach en een traan. Krijgt diep respect voor hun doorzettingsvemogen en liefde om het verdriet telkens een plekje te geven. Een aanrader!

 3. Kenny@estservices.nl
  5 out of 5

  :

  Hele dag gelezen voordat ik ging slapen. Kon niet stoppen. ik heb een film gezien door je boek te lezen!

 4. carolien@roosfamilie.com
  5 out of 5

  :

  Een boek vol liefde en geloof in elkaar, waar de band tussen 2 mensen alleen maar sterker wordt. Zo pakkend en meeslepend geschreven. Je beleeft het zelf helemaal, je gaat mee op vakantie, je gaat mee naar het ziekenhuis, je lacht, je huilt, je deelt mee in de uiteindelijke vreugde. Een aanrader voor iedereen, maar zeker voor mensen die in hetzelfde traject zitten en de wanhoop nabij zijn. De herkenning moet een verademing zijn en moet weer hoop geven. Blijf praten, maar vooral blijf van elkaar houden! Het boek wil je niet aan de kant leggen. Ik ben benieuwd naar het volgende boek! Super Anne!

 5. sie_amelia@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Lieve Anne, net je boek uitgelezen, WOW! Wat heb je je verhaal mooi verwoord! Ik heb gelachen en gehuild. Zo mooi hoe jullie samen in het leven staan en alle vele teleurstellingen op een positieve manier hebben benaderd met de prachtige reizen en tripjes! De liefde tussen jou en Frank is zo mooi beschreven! Dit moet wel een bestseller worden!

 6. Eveline.coenen@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Wat een geweldig boek!! Zo mooi en meeslepend geschreven. Ook een aanrader voor mensen die niet in het traject zitten. Ieder heeft zijn eigen tegenslagen en herkenning… Gewoon een talentvolle schrijfster op naar een volgend boek 😉

 7. 5 out of 5

  :

  Op een hele open, eerlijke en simpele manier beschrijft Anne het heftige traject van IVF. Het feit dat ze het met een knipoog doet maakt dat het onderwerp minder beladen wordt. Ik denk dat het een grote herkenning is voor mensen die zelf in dit traject zitten en een goede steun in de rug als ze het af en toe niet meer zien zitten.
  Maar ook voor mensen die hier zelf niet mee te maken hebben (zoals ik), maar mensen hebben in hun omgeving die hier wel mee te maken hebben (we kennen allemaal wel iemand!) is het een goed boek. Het zorgt voor een hoop begrip en doet mensen hopelijk realiseren dat zwanger worden helaas niet altijd ‘zomaar’ gaat!

 8. geen@nuniet.nl
  5 out of 5

  :

  Beste Anne Tel,

  Ik zag je boek bij een boeken winkel in ons dorp liggen.
  De cover viel me op en toen ik zag dat het over vruchtbaarheids-problemen enz. ging. Ik heb namelijk een nichtje die ook dacht zomaar even zwanger te worden. Maar dat liep toch iets anders.
  Ik begrijp haar (en haar man) nu een stuk beter. Heb ook meteen daarna een exemplaar voor haar aangeschaft. Daar was ze super blij mee.
  Bedankt Anne voor je mooie, open en eerlijke boek. Wat een debuut voor een schrijfster…
  Ik denk dat heel wat vrouwen en stellen hier blij mee gaan zijn.

 9. franktel@me.com
  5 out of 5

  (verified owner):

  Hoi Anne, WAT EEN GEWELDIG BOEK!!! vol liefde passie en emotie,door het mooie gevoel hoe je alles beschrijft,heb ik er wel een doos tissues bij nodig want ik voelde je verdriet en pijn, ik ben nu iets over de helft,dit is zo overweldigend dat ik het niet in een adem kan uitlezen,wat een prachtig boek,ik ben blij dat ik het heb,geweldig bedankt, Anneke XXX

 10. lisettebuijs@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Anne,
  Ik heb je boek verslonden. Bij iedere poging die je beschrijft, hoopte ik (tegen beter weten in) dat het deze keer gelukt was. Ik was steeds met de datum in je dagboek aan het rekenen met de verjaardag/geboortedag van je dochtertje: nee nu kan het niet gelukt zijn , dit is niet 9 maanden vóór 21 juni!!
  Toen ik bij het hoofdstuk “zwanger” was aangekomen (om half 2 ‘s nachts!) kon ik het boek
  pas wegleggen. Ik wilde je bijna mailen met felicitaties, haha!!
  Mijn man vroeg of ik nog iets had opgestoken van je boek? Zeker wel: dat ondanks alle energie, pogingen, teleurstellingen en ongelooflijk lange jaren het toch blijkbaar niet opweegt tegen het geluk dat je er voor terug krijgt! En dat jullie dus toch weer dit traject gaan doorlopen voor nog zo’n wondertje!
  Bedankt! Voor het persoonlijke contact en je onwijs mooie boek dat ik zo snel van je mocht ontvangen, ik voelde me zéér vereert!!
  Lisette Buijs

 11. info@hgadvies.com
  5 out of 5

  :

  We hebben het boek in een recordtijd uitgelezen en er samen over gesproken. Hoewel wij niet tot de doelgroep behoren, kunnen we ons levendig voorstellen dat dit boek een troost en inspiratiebron is voor stellen met een kinderwens die niet in vervulling gaat. Daarnaast is het vermakelijk, ontroerend en uit het hart geschreven. We zullen het anderen zeker aanraden!

 12. fkerver@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Hoe bijzonder kan een boek zijn.. Stof tot nadenken.. #paaseitjes zoeken in het AMC .. Realiseer me nu jawel om 3.30 nog maar weer eens wat een voorrecht het is dat wij in het bezit zijn van onze 2 topmeisjes zonder medische rompslomp van iui, ivf en ici..

  Mijn complimenten voor de manier van schrijven in dit boek en de manier waarop emotie en gevoelens worden overgebracht naar de lezers.
  Ik wens jullie al het geluk van de wereld met jullie dochter en laten we hopen dat ze er binnen korte tijd een speelkamaraatje bij heeft..

 13. drenth.bardewee@home.nl
  5 out of 5

  :

  Ik heb je boek in een keer uitgelezen terwijl ik nooit een boek lees. ik heb hem gekregen van een vriendin die ik voor moeder voor moeders heb opgegeven.
  ik zit ook al jaren in de mmm en ik heb echt veel aan je boek gehad. nu blijkt dat ze een proef met assited hatching in zwolle aan het doen zijn en natuurlijk heb ik daar direct heen gebeld. Nu heb ik vandaag een mail gestuurd of ik daar ook voor in aanmerking kan komen. dankzij jou boek ben ik hier achter gekomen had er nog nooit van gehoord.
  ik zag op een forum dat je weer bezig bent voor een tweede, ik wil je heel veel succes wensen en dat het maar snel raak mag zijn.

 14. Lizettem@home.nl
  5 out of 5

  :

  Thuis gekomen van het werk lag het boek me op te wachten. Meteen begonnen met lezen en het in een ruk uitgelezen. ‘s Avonds na enen legde ik het aan de kant. Wat bijzonder en zo herkenbaar, jammer genoeg! Ook ik hou een dagboek bij, en alles komt er in.
  Dank je voor het delen van je verhaal. Het geeft het gevoel dat wij niet de enige zijn.

 15. claudiabossy@gmail.com
  5 out of 5

  :

  Ook ik heb je boek in één ruk uitgelezen. Erg herkenbaar, zelf je achternaam 🙂 mijn man heet namelijk ook Tel. Zeker een aanrader wanneer je net met een behandeling begint. Weet wat je te wachten kan staan. Maar als je na jaren van verdriet en teleurstellingen zwanger mag worden en je kindje in je armen mag sluiten dan is het het allemaal waard geweest.
  Bedankt Anne, erg dapper van je om je zo bloot te geven.

 16. Yjheijsink@gmail.com
  5 out of 5

  :

  Voor de tweede keer zijn wij, in een keer en op natuurlijke manier, heel snel zwanger geworden. Niemand weet het nog! Je boek kreeg ik omdat ik me wederom heb aangemeld voor Moeders voor Moeders.

  Ook ik heb je boek in 1 keer uitgelezen. Ik weet nu voor wie ik meedoe aan Moeders voor Moeders. Hopelijk worden er heel veel baby’s geboren door mijn bijdrage!

 17. m.scharloo7@upcmail.nl
  4 out of 5

  :

  Mijn vrouw heeft 10 jaar geworsteld met het door Anne beschreven probleem. In die 10 jaar ben ik de derde partner waarbij pogingen zijn ondernomen.
  Ik heb haar in onze verliefde verkeringstijd letterlijk in fasen overgehaald om nog eens het gehele heftige traject te doorlopen. En met succes. Na exact een jaar werd er een prachtige dochter, Annabelle geboren. Elke dag genieten we met volle teugen. Maar er lag nog een oogst van 8 embryoos te wachten. Dus na 15 maanden zijn we voor de tweede gegaan. Tjsa , t kan immers wel weer lang duren alvorens een embryo de match voelt. Wederom raak, nu in één keer (nu de 8e weekzwanger en de 2e echo al gehad….). Het lijkt zo gemakkelijk en mijn ervaring is dus totaal niet te vergelijken met die van mijn meisje. Toen zij zich wederom voor Moeders voor Moeders opgaf kreeg zij jouw boek cadeau. Ik heb het boek vrijwel in één keer uitgelezen. Ik wilde zo graag weten en voelen en beleven wat het is om zo te moeten volharden in een “oerwens”. Zij vind het zo moelijk om erover te praten. Ik durf te stellen dat ik nu beter begrijp wat zij heeft moeten doorstaan, maar ik besef ook dat ik als man die alleen maar successen heb geboekt, niets heeft gevoeld wat zij elke keer heeft moeten voelen als ze weer ns een dag of twee over tijd was en -zonder dat er aanleiding voor was- er meteen weer een sprankje hoop te bespeuren was. Zou het dan toch??????????????

  Ik wens alle stellen die dit lezen en zelf teleurstelling op teleurstelling stapelen heel veel geluk, liefde en prachtige kindjes toe.

 18. maroleinwind@me.com
  5 out of 5

  (verified owner):

  Hoewel het thema IVF niet actueel is in mijn leven, was ik toch erg benieuwd naar dit debuut van Anne Tel. Als dertiger met een op het oog zorgeloos bestaan, kom je toch in een levensfase waarmee je óf zelf óf in je naaste omgeving te maken krijgt met het hebben van een (wellicht onvervulde) kinderwens. De titel maakte dat ik nieuwsgierig werd en begon te lezen… En het vervolgens niet meer weg kon leggen. Denk vooral niet dat je een medisch boek gaat lezen of een deprimerend slachtoffer verhaal. Nee, dit is een boek geschreven door een enorm sterke vrouw. Er straalt kracht en een enorm optimisme uit. Soms een traan, maar vaker een lach. Vlot, pakkend en talentvol geschreven. Vijf jaar vechten en dat zo dicht bij jezelf op papier zetten verdient een dikke pluim. Ik hoop dat vrouwen die in eenzelfde situatie zitten er kracht uithalen. Maar ook voor lezers die niet zozeer met IVF te maken hebben, is het boek zeker een aanrader. Dat komt omdat Anne Tel je meeneemt in haar verhaal als vrouw die, naast haar enorme kinderwens, ook vooral het leven leeft en er het beste uit haalt.

 19. info@annetel.nl
  5 out of 5

  :

  Ik heb dit boek in adem uit gelezen!! Het is fantastisch geschreven, je gaat mee in het verhaal van Anne die haar grote liefde ontmoet en de wens om zwanger te worden. In het begin van het boek is het vooral heel veel humor. Maar als ze dan het traject in het ziekenhuis doorlopen voor de IVF behandelingen voel je echt hun verdriet. Ik kon me de wens van een kind heel goed voorstellen. Er komt een moment in je leven dat je kinderen wilt. Ik heb gelukkig een zoon van 3 en inmiddels zijn we in blijde verwachting van een tweede. En bij ons ging het heel gemakkelijk. Maar ik ben inmiddels 34 jaar en ook ik realisseer me dat het bij mij de tweede keer misschien helemaal niet zou lukken of zo snel. Ik heb geluk gehad. Maar ik ken veel vrouwen die dit traject ook hebben doorstaan. En voor mij zijn deze vrouwen echte helden. Zoveel moeten doorstaan, fysiek en emotioneel, om maar een klein wondertje in je te voelen groeien en uiteindelijk in je armen te krijgen. Dit zijn echte moeders!! De liefde voor een kind is heel groot, maar IVF doorstaan is een hele grote liefde!!! Ik vind dat iedere vrouw en eigenlijk ook mannen dit boek moeten lezen. Niet alleen de vrouwen voor wie IVF de enige oplossing is voor een eigen kind, maar ook voor de vrouwen die zonder IVF een kind kunnen krijgen. Zo krijg je een inkijk en heel veel respect voor deze vrouwen en paren. Wie weet ken je iemand en kun je op deze manier deze mensen bijstaan. Ik kwam laatst een kennis van mij tegen, zij sloot zich op. Er was net die zondag een eicel terug geplaatst. Voor de 3e keer, vrijdags kreeg ze de uitslag.. De week daarop hoorde ik van een vriendin van ons dat ze zwanger is. Ik ben heel erg blij voor haar!! Ik had net het boek gelezen en ik vertelde dat ik veel respect voor haar had, voor wat zij moest ondergaan! Ik zei haar dat ze zich niet moet opsluiten en weer lekker naar buiten moet gaan. Dat zij en haar lijf dat ook nodig hebben. Vriendinnen bellen en gewoon even lekker wat afspreken.. Dit is wat dit boek met mij heeft gedaan. Begrip en respect en het inleven in wat een ander doorstaat.. Anne ik heb je al bedankt! Maar bij deze nogmaals

 20. heerteningrid@gmail.com
  5 out of 5

  :

  Dit mooie ontroerende boek op vakantie in bjna 1 adem uitgelezen. Onvoorstelbaar wat sommige mensen moeten doorstaan voordat ze zwanger mogen worden. (als het al lukt….) Ik ben erg blij dat ik toendertijd mijn steentje heb kunnen bijdragen voor moeders voor moeders.

 21. 5 out of 5

  :

  We liepen naar de auto, mijn oma, vader, moeder, broer, oom en tante. Opeens bleven mijn oom en tante staan en zeiden dat ze iets wilde vertellen. Ik zag gespannen blikken van mijn oma en ouders. Maar zelf had ik geen idee waarom. Er zou toch niets ergs zijn?
  Integendeel. Mijn oom en tante gingen trouwen! Ik was superblij, vond het geweldig. Van vreugde wilde ik roepen: “En nu nog een nichtje voor mij en dan is het helemaal compleet!” gelukkig is dat er nooit van gekomen omdat mijn vader me in alle haast al de auto in duwde. Ik was net 13 en had geen idee van het moeilijke traject waarin mijn oom Frank en tante Anne zich in bevonden.
  Na wat toevallige vragen een paar dagen later, kwam ik achter de toestand. Het was geen geheim voor mij geweest, maar mijn ouders hadden het nog niet echt nodig gevonden om mij hierbij te betrekken. Ik had me wel eens afgevraagd waarom ze geen kinderen hadden. Soms fantaseerde ik er over dat ik en mijn nichtje Fay hun kinderen waren. Ik zag dan een leven vol cola en pannenkoeken voor me. Dit alles had ik afgeleid van de logeerpartijtjes met Anne en Frank.
  Langzaam kwam ik in een wereld die ik voorheen niet mee had gekregen. Een wereld waarin ik de eindeloze sterkte kaarten op het toilet eindelijk begreep, en waarin ik snapte waarover mijn ouders het hadden in de lange telefoongesprekken die ze met mijn oom en tante voerde.
  Ik kon toen ook mijn geluk niet op toen ik hoorde dat Anne eindelijk zwanger was. Niet heel lang erna verscheen haar boek, wat ik met plezier heb gelezen. In het boek heb ik ze nog beter leren kennen. Want dit boek draait niet alleen om een kinderwens. Het draait vooral om liefde.En gedurende het boek bleef ik me maar verbazen hoeveel twee mensen van elkaar kunnen houden. Namelijk mijn oom en tante. Anne en Frank.
  Lieve Anne en Frank, de tweede zwangerschap is mislukt. Het is natuurlijk niet te beschrijven hoe naar dat is en dat ga ik ook niet proberen. Maar, wat er is en wat er blijft, is jullie prachtige dochter Felicia. Die zal er altijd zijn.

 22. judith@vanpel.nl
  5 out of 5

  (verified owner):

  Heb het boek gisteren in één adem uitgelezen… Flink bij gesnotterd! Wat een achtbaan van (herkenbare) emoties! Je hebt het gevoel dat je Anne “kent” als je het boek uit hebt, zo persoonlijk en toegankelijk geschreven. Absoluut een aanrader!

 23. Dcfverhoeven@gmail.com
  5 out of 5

  :

  Gisteren kreeg ik een onverwachte verassing, jouw boek vanuit moeders voor moeders! Ben inmiddels 25wk zwanger van onze eerste die voor ons gevoel al enorm op zich had laten wachten.
  Meteen begon ik het boek te lezen en had hem voor t slapen gaan dan ook al uit! Wow! Wat klaag ik nou met mijn 1,5jr. Ook wij gingen het zkh traject in, de HSG en de onderzoekjes, niet tof! Maar gelukkig hielp de HSG wel en was het daardoor vrij snel daarna raak! Na het lezen van je boek, heb ik nog meer respect voor vrouwen zoals jou! Zolang wachten op een wonder, die teleurstellingen, onderzoeken, zkh bezoeken etc. Je boek is echt een mooi verhaal geworden en zal veel vrouwen hoop geven! En des te meer ben ik blij dat ik zonder nadenken direct me aangemeld had voor moeders voor moeders! Anne, je hebt een mooi boek, en wens je succes met een tweede wonder!

 24. lennysuikerbuik@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Goed geschreven! Dank je wel. Het lijkt wel of we ons eigen dagboek aan het lezen zijn. Ook wij hebben helaas ervaring met het hele circus. Dus alles is zo herkenbaar zoals de spuiten, hormonen, ziekenhuisbezoeken, de onzekerheid, gesprekken in omgeving “hypervruchtbaar”, onbegrip op werk etc. Gelukkig zijn wij niet zo lang en ver door het stof hoeven gaan zoals jullie, bij ons is het gelukt met IUI (ziekenhuistraject van 2 jaar). Wel eerst nog een miskraam gehad. Ben je eindelijk zwanger, heel blij en dan wordt dat geluk ook zo weer van je weggenomen. Onze dochter, ons wonder, is 7 maart 2013 geboren en hier zijn wij natuurlijk intens gelukkig mee en genieten hier met volle teugen van. Het is echt iedere dag een cadeautje! Ook wij hadden met elkaar afgesproken, om ter compensatie van alle narigheden, leuke dingen te gaan doen. Zo hadden wij nog de droom om een mooie reis door Zuid-Afrika te maken en dat hebben wij dan ook gedaan vorig jaar zomer. Uiteindelijk zijn we zwanger op reis gegaan, dus dat was helemaal geweldig. Toen ik hoorde dat jouw boek uit ging komen was ik al naar de boekhandel geweest maar toen bleek dat de lancering nog moest komen. Toen was ik zwanger en heb ik uiteindelijk jouw boek gekregen van ‘Moeders voor Moeders’, dat vond ik extra speciaal. Maar ik heb jouw boek toen wel even apart gelegd omdat mijn vreugdegevoel zo overheerste en ik hier zo van genoot dat ik even niet herinnerd wilde worden aan de periode daarvoor. Vorige week, op onze 1e vakantie met z’n 3tjes, heb ik jouw boek dan eindelijk gelezen en ik was onder de indruk. Ook mijn man heeft het boek toen gelezen en had een Deja-Vu.
  Kortom mooi boek en heel veel succes in de toekomst!

  • anne@annetel.nl

   :

   Dank voor je mooie woorden Lenny! Super dat jullie ook met zijn 3tjes zijn. Daar krijg ik even kippenvel van.
   Tja, helaas heb ik ook een miskraam meegemaakt. Daarna kan het toch weer goed komen. En ondertussen blijf ik met volle teugen genieten van het leven, de liefde en vooral onze Felicia! Veel geluk en liefde voor jou en je gezin.
   Fijne gedachten om mee in slaap te vallen vanavond!

 25. kvzutphen@home.nl
  4 out of 5

  :

  Een boek met veel herkenningspunten. De tietel sprak al gelijk aan uit de eigen ervaring. Nu staan wij ook op de splitsing voor de laatste poging, met dit ziekenhuis verder gaan of ons geluk ergens anders proberen. Bedankt voor het delen van je ervaringen. Soms met een traan en soms met een schaterlach gelezen.

 26. mjaspers86@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Hallo Anne,

  Super bedankt voor je lieve woorden in je boek en ik heb een geweldige lieve zus die me steunt.

  Zusje van Nanda

  • anne@annetel.nl

   :

   Bedankt voor je berichtje. Heel leuk om te horen. X

 27. joukewerdler@hotmail.com
  5 out of 5

  :

  Hoi Anne, wat heb ik mezelf herkent in jouw boek!!! Zo mooi beschreven, ik heb het boek dan ook in 1 keer uitgelezen. Helaas hebben wij ook te maken met onverklaarbare onvruchtbaarheid. Wij mochten In mei 2012 starten met de IUI. Helaas kregen we in maart te horen dat ik na veel onderzoek een zeldzame spierziekte heb. Er moest geëxperimenteerd worden met medicatie en de Thymus ( een klier in de borstholte) moet verwijderd worden. Deze klier word normaliter door het lichaam opgelost als je 5 bent maar bij mensen met deze spierziekte gebeurd dit niet. In het Radboud is in juni 2012 mijn Thymus verwijderd en mocht ZEKER niet zwanger raken na die tijd, dus ik moest weer aan de pil. In november 2012 kregen we eindelijk toestemming om te starten met de IUI. Eind 2012 zijn we gestart met de IUI behandelingen, helaas zonder resultaat! Tussendoor nog behandelingen moeten cancelen omdat ik 5 follikels had. Ik had zelf zoiets van ja, dus? We waren toen al 3,5 jaar bezig en we wilde maar 1 ding, zwanger worden!! Daarna tussendoor nogmaals die verrekte HSG (2e keer) om het nogmaals door te spuiten. In september 2013 hadden we de 6e en laatste IUI en ook die eindigde met een menstruatie, pfff hoelang gaat dit nog duren dacht ik toen. 31 oktober 2013 hadden we een intake voor de IVF behandeling in het ziekenhuis in Eindhoven. We kwamen in aanmerking voor IVF, yes, eindelijk zou onze droom uit gaan komen. Na allerlei onderzoeken e.d. mocht ik in januari 2014 starten maar meldde me half januari bij de dokter met benauwdheid klachten en vermoeidheid. Mijn bloeddruk was veel te hoog en er mocht zeker niet gestart worden met de IVF. Wat hebben mijn man en ik gebaald!!!!! In maart was, na het verkrijgen van bloeddruk verlagers, alles goed en mochten we starten met de IVF. De medicatie voor mijn bloeddruk is afgestemd op als ik zwanger word. De medicatie voor mijn spierziekte is ook niet schadelijk, ik mag alleen geen bortsvoeding geven, tja dat is dan minder erg!! Omdat ik vanaf januari de pil was blijven slikken mocht ik meteen starten met de Decapeptyl. Na 2 weken zagen ze op de echo dat alles rustig was en mocht de Gonal-F erbij. 13 april 2014 hadden we de punctie, 8 follikels, 5 eitjes. We gingen naar huis, 16 april zou de terugplaatsing zijn. 15 april kregen we een telefoontje die niemand wil krijgen in dit trjaect; GEEN BEVRUCHTING!!!! Hoe kan dat nou???? Alles voor niks geweest!!! Hoe oneerlijk is dit, pffffff… De dag erna mochten we meteen op gesprek komen bij de fertiliteitsarts, de eischel was niet verdikt maar de eicellen waren wel van verminderde kwaliteit dus ICSI was het voorstel voor de volgende ronde. Eerst een maand rust, nee, dat meen je niet! Ik wil nu weer starten maar dat mocht niet. Nog 1 week doorgaan met de Utrogestan, menstruatie afwachten en dan de menstruatie daarna mochten we weer bellen… Een maand van heel veel emoties, nog erger dan een achtbaan, ging voorbij. Eindelijk, ik werd in mei ongesteld, hoe blij kun je zijn!!!! Ik begon weer met de pil en in juni mocht ik de Decapeptyl er weer bijspuiten. Na 2 weken de Gonal-F en hopen op meer eitjes en een betere kwaliteit. Vorige week zondag (6 juli 2014) een FM, oei, rechts 14 follikels. Dat is wel veel zei de gynaecoloog. Mijn linker eierstok was weer eens aan de wandel gegaan en die kon ze weer niet vinden. De grootste follikel rechts was 18mm dus misschien vrijdag de punctie. Dinsdag terug voor een echo. Afgelopen dinsdag 8 juli 2014, 14 follikels rechts, 15 links!! Wow, 30 is de max en daar zit ik bijna aan. Morgenochtend terug voor een speciale FM. Woensdag 9 juli; totaal 34 follikels en veel grote. K*T zooi, de hele poging word gecanceld. Er word op mijn hart gedrukt dat ik niks mag doen, als mijn eierstokken draaien ben ik verder van huis!! Dus nu zit ik op de bank te niksen (voor mijn gevoel) en heb net jouw boek in 1 keer uitgelezen. Mijn lieve man had jouw boek bij bol.com voor mij besteld om me een beetje op te vrolijken, wat een schat!! Mijn hele verhaal kwam ook weer boven en wilde dit graag met jou delen. We hopen dat we gauw weer mogen starten en dat ons wondertje op een dag ook ons in de ogen aan mag kijken!! Bedankt lieve Anne voor jouw mooie verhaal, nu weet ik zeker dat wij niet de enige zijn en dat we hoop MOETEN houden!!!! Succes met alles en doe Frank en Felicia de groetjes van ons!! Ik ben trots op jou dat je zo open bent geweest! Liefs xxx van Jouke.

  • anne@annetel.nl

   :

   Lieve Jouke,
   Ik heb jouw verhaal ook in 1 stuk uitgelezen. Jeetje. Jij hebt ook pittige jaren achter de rug. Wat lief dat je man mijn cadeau heeft gegeven, maar nu heb je geen gelukspoppetje. Een beetje extra geluk kunnen jullie wel gebruiken. Stuur even je adres naar anne@annetel.nl, dan stuur ik wat extra geluk jullie kant op.
   Bedankt voor het delen van jouw verhaal en zet ‘m op! Volgende keer wat extra geluk erbij.
   Liefs,
   Anne

 28. lauravandenoever@live.nl
  5 out of 5

  :

  Hallo Anne,
  Wat een prachtig herkenbaar boek heb je geschreven. Ik las eerder al jouw colums in de Flair, op dat moment nog niet wetende dat het voor ons ook niet vanzelfsprekend zou zij om zwanger te worden. Nadat mijn man en ik getrouwd waren stopten we met de pil, maar er gebeurde helemaal niks. Ik werd niet ongesteld en was ook niet zwanger. Toen ik na 10 maanden nog steeds niet ongesteld was ben ik doorverwezen naar er ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat ik PCOS heb en daardoor geen eisprong heb. Ik begon met hormoonpillen en spuiten, er kwam weer een eisprong en ik werd weer ongesteld. Maar een zwangerschap bleef uit, na onderzoeken bleek dat er nog een blokkade was waardoor de zaadcellen niet levend aankomen bij het eitje. We waren aangewezen op Iui. Inmiddels waren we 1,5 jaar verder. Zou het met behulp van iui dan eindelijk lukken? Ik kocht jouw boek bij de boekhandel en las het in een keer uit, ik besloot het ook aan mijn vriendinnen te laten lezen gewoon omdat heel mooi beschreven wordt hoe het is om zo vaak naar het ziekenhuis te moeten gaan. Ze hebben het niet allemaal kunnen lezen want na twee pogingen werd ik niet ongesteld, we deden een test en ik bleek zwanger! Wat een geluk! En dat geluk werd nog mooier toen tijdens de echo met 6 weken bleek dat ik in verwachting was van een tweeling. Wat was ik blij toen de 12 weken voorbij waren, ik begon er eindelijk van te genieten. Alles ging perfect, ook de 20 weken echo was helemaal. Maar met 22 weken werd ik opgenomen in het ziekenhuis met volledige ontsluiting, die week was een achtbaan van emoties. Helaas zijn ons dochtertje en zoontje met 23 weken geboren, ze hebben even geleefd en zijn daarna allebei gestorven. Naast veel verdriet was er ook boosheid, hoe kon ik nu na dit traject ook nog twee kindjes verliezen? Op de natuurlijke manier zwanger worden kan niet dus ik moet weer de molen in, we mogen over een maand gaan starten. Jouw boek heb ik weer uit de kast gehaald, ik hoop dat we geluk hebben en dat het traject dit keer niet zo lang duurt.
  Geniet nog van jouw zwangerschap! Ik hoop ergens rond Pasen mooi nieuws in de Flair te lezen!
  Hopelijk mag ik het geluk in 2016 meemaken.

Add a review